(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internet tarmog‘ida foydali ma’lumotlar va dasturiy mahsulotlarni topish imkoniyatlari har tomonlama yoritib berilgan. Unda global tarmoqning zamonaviy axborot makonidagi o‘rni, foydalanuvchilar uchun yaratilgan qulay qidiruv mexanizmlari, turli ixtisoslashgan veb-saytlar hamda platformalarning imkoniyatlari batafsil tahlil qilinadi. Maqolada umumiy qidiruv tizimlari bilan bir qatorda ilmiy-texnikaviy axborotlar, elektron kutubxonalar, ochiq ta’lim resurslari va dasturiy ta’minot tarqatiladigan rasmiy portallar haqida ham ma’lumot beriladi. Mazkur maqola internetdan ilmiy, ta’limiy va amaliy maqsadlarda samarali foydalanishni istagan talabalar, o‘qituvchilar, ilmiy tadqiqotchilar hamda keng foydalanuvchilar ommasi uchun muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.