(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Dunyo xalqlari yorug’ kelajak uchun olg’a intilar ekan albatta dunyo hamjamiyati bilan integratsiya qilish sari undaladi. Butun jahondagi xalqlar bilan iqtisodiy va ijtimoiy integratsiya yoki savdo aloqalari o’rnatish albatta bitta lingua frankani talab qiladi. Bu lingua frankani yaxshi o’zlashtirgan xalqlarga esa savdo sotiq ishlarini olib borish osonlashadi. Bir qancha davlatlar bunga yaqqol misol bo’la oladi. Globalizatsiya esa bunda qochib bo’lmas faktorga aylanadi. O’z o’zini qobig’iga o’ralib olish tarixdan ma’lumki hech qaysi davlatni rivojiga hissa qo’shmagan. Quyidagi maqola O’zbekistonda ingliz tiliga berilayotgan e’tibor hamda uning O’zbekiston hamjamiyatiga foydali taraflari hamda ekpertlar fikrlari.