(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola 19—20-asrlar boʻyida Turkistonda (Oʻrta Osiyo) sodir boʻlgan jadidchilik harakati va uning koʻzga koʻringan namoyandalaridan biri Islomxoʻja faoliyatini oʻrganishga bagʻishlangan. Shu bilan birga, uning fojiali o‘limi haqidagi ma’lumotlar ham kiritilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi jadidlar davridagi ta’lim-tarbiya islohotlarini tarixiy sharoitda tahlil qilish, Islomxo‘ja merosini o‘rganish, ularning bugungi O‘zbekiston va Markaziy Osiyo ta’lim tizimiga ta’sirini baholashdan iborat.