(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda zamonaviy jamiyatda tobora muhim ahamiyat kasb etib borayotgan sun’iy intellekt, kiberxavfsizlik va axborot texnologiyalari sohalari nazariy jihatdan yoritilib, ularning amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Sun’iy intellektning rivojlanish bosqichlari, algoritmik asoslari, ijtimoiy va etik oqibatlari ko‘rib chiqilgan. Kiberxavfsizlikning dolzarb tahdidlari, himoya mexanizmlari va global xavfsizlikka ta’siri batafsil bayon etilgan. Axborot texnologiyalarining jamiyatdagi o‘rni, ularning imkoniyatlari va raqamli notenglik, yolg‘on axborot kabi muammolari ham tahlil qilingan. XXI asrda ushbu texnologiyalar bilan bog‘liq asosiy chaqiriqlar, istiqbollar va ular bilan bog‘liq yechimlar muhokama qilinadi. Ishning maqsadi — texnologik rivojlanishning ijobiy va salbiy jihatlarini kompleks yondashuv asosida tahlil qilish va ularni boshqarishda ilg‘or strategik yondashuvlarni taklif etishdir.