(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada arab va fors-tojik tillaridan tarjima qilingan asarlarning tarixiy rivojlanishi, lingvistik va madaniy xususiyatlari hamda zamonaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Tarjima jarayoni orqali ikki madaniyat o‘rtasidagi ilmiy va adabiy almashinuv yuzaga kelganligi ko‘rsatiladi. Maqolada tarjima metodologiyasi, lingvistik o‘zgarishlar va madaniy integratsiya masalalari ham o‘rganilgan.