(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy iqtisodiyotda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, axborot tizimlari, dasturiy ta’minot komplekslari va ularning xo‘jalik yurituvchi subyektlar faoliyatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli iqtisodiyot, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari, axborot xavfsizligi, ma’lumotlar bazalari, korporativ boshqaruv dasturlari (ERP, CRM, SCM) hamda ularning samaradorlikka ta’siri yoritiladi. O‘zbekistonda iqtisodiy jarayonlarni raqamlashtirish, elektron hukumat, elektron tijorat tizimlari va raqamli transformatsiya strategiyasining ahamiyati ham sharhlanadi. Tadqiqot iqtisodiyotni boshqarishda axborot-kompleks yondashuvning dolzarbligini asoslab, tashkiliy-texnik infratuzilma rivojlanishi bo‘yicha xulosalar beradi.