(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ma’lumotlar bazasini tashkil qilish va uni boshqarish tamoyillari hamda zamonaviy axborot tizimlarida ma’lumotlar bazasining o’rni yoritib berilgan. Maqolada ma’lumotlar bazasining tuzilishi, DBMS ( Database Management System ) tushunchasi, ma’lumotlar modellarining turlari, ma’limotlarni saqlash va qayta ishlash jarayonlari bilan bog’liq nazariy va amaliy jihatlar keng yoritiladi. Shuningdek, xavfsizlik, yaxlitlilik, zaxiralsh tranzaksiyalari va ma’lumotlar bilan ishlashda samaradorlikni oshirish tamoyillari tahlil qilingan.