(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada soliq xizmatida avtomatlashtirilgan axborot texnologiyalari va axborot tizimlarini joriy qilish jarayoni, ularning amaliy ahamiyati, soliq ma’murchiligi samaradorligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Zamonaviy soliq tizimida raqamlashtirishning ustunliklari, elektron xizmatlar turlari, onlayn nazorat-kassa mashinalari, elektron hisob-faktura tizimlari va soliq boshqaruvidagi modernizatsiya jarayonlari keng yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston soliq tizimida olib borilayotgan raqamli islohotlar va kelajak istiqbollari haqida ham fikr yuritilgan.Shuningdek, soliq xizmatini raqamlashtirishning afzalliklari, mavjud muammolari va istiqboldagi rivojlanish imkoniyatlari SWOT tahlil orqali tahlil qilingan.