(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu kengaytirilgan maqola global raqamli iqtisodiyot sharoitida veb-tezlatgichlarning veb-ilovalar ishlash samaradorligini va foydalanuvchi tajribasini oshirishdagi hayotiy ahamiyatini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot veb-tezlatgichlarning nazariy asoslarini — xususan, propagatsiya kechikishi va tarmoq o’tkazuvchanligi cheklovlarini yengish mexanizmlarini yoritadi. Maqolada kashlashning murakkab strategiyalari (masalan, TTL va ETag asosidagi validatsiya) va kontentni transformatsiya qilish (adaptiv tasvir yetkazish, Brotli siqish) jarayonlari texnik nuqtai nazardan ochib berilgan. Asosiy e’tibor teskari proksi-serverlar va ularning yuk taqsimlash funksiyalari, shuningdek, kelajakdagi Edge Computing (Chekka Hisoblash) arxitekturasi doirasida tezlatgichlarning evolutsiyasiga qaratilgan.