(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft Windows operatsion tizimining arxitekturasi, ichki komponentlari, fayl tizimi, xavfsizlik mexanizmlari va foydalanuvchi interfeysi batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy Windows versiyalarida (masalan, Windows 10 / Windows 11) ishlash samaradorligi, qulayliklari va xatarlarini baholash uchun SWOT tahlil jadvali keltiriladi. Maqola oliy ta’lim talabalariga mo‘ljallangan bo‘lib, operatsion tizimlar nazariyasi va amaliy kompyuter bilimlari nuqtai nazaridan ahamiyatga ega.