(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy asboblarning mazmuni, tasnifi, vazifalari, iqtisodiyotdagi ahamiyati, afzalliklari, cheklovlari hamda amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari keng yoritilgan. Rivojlanayotgan global moliyaviy bozorlar sharoitida moliyaviy asboblar kapital harakatini boshqarish, risklarni minimallashtirish, investitsiya jarayonlarini samarali yo‘lga qo‘yish va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.