(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Aholi gavjum joylarda avtomobillar uchun to‘xtash joylarini rejalashtirish tamoyillari hozirgi zamon shaharsozlik amaliyotida dolzarb muammolardan biridir. Tez rivojlanayotgan shaharlarda aholi soni va avtomobillar harakati ortib borayotgan sharoitda to‘xtash joylarini tizimli va zamonaviy tarzda tashkil qilish shahar hayotining uzluksiz va xavfsiz bo‘lishini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Avtomobillarga mo‘ljallangan to‘xtash joylarini tashkil qilish insonlar kundalik ishlarini amalga oshirishda, ularning transport muammolaridan ozod bo‘lishida va shahar infratuzilmasining yaxshilanishida beqiyos ahamiyatga ega. To‘xtash joylari rejalashtirilayotganda birinchi navbatda shahar markazlari, savdo va ko‘ngilochar hududlar, aholining ko‘p yurgan nuqtalari, muhim tashkilotlar va ijtimoiy obyektlar yaqinida joylashgani alohida e’tiborga olinadi. Ularni to’g’ri tashkil etish shahar transport tizimini izchil ishlashini ta’minlashi va mahalliy aholi hamda mehmonlar uchun qulaylik yaratadi.