(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola keng polosali va cheklangan polosali signallarni tahlil qilish metodlarini ilmiy jihatdan yoritishga qaratilgan. Keng polosali signallar yuqori chastotali komponentlarga ega bo‘lib, ularni o‘rganish va qayta ishlash telekommunikatsiya, radar tizimlari va signalni uzatish tizimlarida muhim ahamiyat kasb etadi. Cheklangan polosali signallar esa, aksincha, aniqlangan chastota diapazoniga ega bo‘lib, ular radioaloqa, audio va video signallarni tahlil qilishda keng qo‘llaniladi. Maqolada Fourier transformasi, spektral tahlil, filtrlar, vaqt-chastota analizlari kabi zamonaviy metodlar yordamida signallarni o‘rganish usullari tahlil qilinadi.