(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy ishda HTML dasturlash tilida grafika bilan ishlashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Maqolada HTML tarkibidagi , SVG, ￼ va CSS texnologiyalarining funksional xususiyatlari, ularning grafika yaratishdagi o‘rni hamda zamonaviy veb-dizayndagi ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan yoritilgan. Tadqiqot davomida pikselga asoslangan (canvas) va vektorial (SVG) grafik modellar solishtirilib, ularning afzalliklari, cheklovlari va qo‘llanish sohalari aniqlangan. Shuningdek, real vaqt rejimidagi animatsiyalar, interaktiv vizualizatsiyalar, dasturiy rasm chizish va multimedia kontent yaratishda ushbu texnologiyalarning samaradorligi asoslab berilgan. Olingan natijalar HTMLning grafik imkoniyatlari veb-interfeyslarni yanada interfaol, vizual jihatdan boy va funksional qilishda muhim metodologik asos bo‘lib xizmat qilishini ko‘rsatadi.