(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Big Data texnologiyalarining iqtisodiy bashoratlash jarayonidagi ahamiyati va qo‘llanilishi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda katta hajmdagi ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash va tahlil qilishning zamonaviy metodlari, shuningdek iqtisodiy jarayonlar bo‘yicha prognozlar yaratishdagi samarali yondashuvlar ko‘rib chiqildi. Big Data texnologiyalari iqtisodiy ko‘rsatkichlarni, moliyaviy bozorlarni, iste’molchi xatti-harakatlarini va makroiqtisodiy parametrlarni aniqlashda strategik vosita sifatida namoyon bo‘lib, qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Big Data texnologiyalari iqtisodiy bashoratlashning sifatini oshirish bilan birga iqtisodiy samaradorlikni kuchaytirish va raqamli iqtisodiyotning rivojlanishiga hissa qo‘shadi.