(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda serebral falaj kasalligining sabab va belgilarini, diagnostika usullarini hamda samarali davolash va reabilitatsiya yollarini korib chiqiladi. Serebral falaj markaziy asab tizimining rivojlanishidagi buzilishlardan kelib chiqadigan surunkali motor buzilishi bilan tavsiflanib, bolalarning jismoniy va kognitiv funksiyalariga tasir korsatadi. Maqolada neyrorivojlanishni yaxshilashda fizioterapiya, maxsus treninglar va ijtimoiy qollab-quvvatlashning orni takidlanadi. Serebral falajga ega bolalarga kompleks yondashuv orqali ularning hayot sifatini oshirish muhumligi urgʻulanadi.