(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada talabalarda boshqaruvchilik ko‘nikmalarini shakllantirishning mazmuni, ahamiyati va pedagogik shartlari yoritilgan. Unda boshqaruvchilik ko‘nikmalari talabaning tashabbuskorlik, mas’uliyat, kommunikativ madaniyat, jamoani uyushtira olish, muammolarni tahlil qilish va qaror qabul qilish kabi qobiliyatlari bilan bog‘liq ekani ta’kidlanadi. Shuningdek, interfaol metodlar, loyihaviy ta’lim, amaliy faoliyat, psixologik treninglar kabi yondashuvlar ushbu ko‘nikmalarni rivojlantirishda samarali vosita ekani ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada talabalar liderlik salohiyatini baholash mezonlari ham tahlil qilingan.