(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy ish o‘quv materiallari tarjimasining mazmun-mohiyatini, nazariy asoslarini va amaliy ahamiyatini har tomonlama tahlil qiladi. Tadqiqotda o‘quv materiallari tarjimasi ta’lim jarayonining ajralmas bo‘lagi sifatida ko‘rib chiqilib, tarjima jarayonining lingvistik, metodik, psixologik va madaniy jihatlari atroflicha yoritiladi. O‘quv materiallari tarkibidagi ilmiy atamalar, mantiqiy tuzilma va didaktik ketma-ketlikning tarjima paytida buzilmasligi, mazmunning o‘quvchi auditoriyasiga moslashtirilishi hamda matnning o‘quv ilg‘orlik darajasiga mos bo‘lishi ishning asosiy yo‘nalishlaridan biri sifatida tahlil qilinadi.