(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotlar tarjimasining mazmuni, uning o‘ziga xos xususiyatlari, tarjima jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, ilmiy uslubning lingvistik xususiyatlari, terminologiya bilan ishlash tamoyillari hamda tarjimada aniqlik, neytrallik va izchillikni ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy ilmiy tarjima metodlari, tarjima sifatini oshirish strategiyalari va tarjimon kasbiy rivojini mustahkamlash usullari ham keltirilgan.