(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Bu maqolada “Manba va maqsadli madaniyatni tushunish” mavzusida yozilgan bo‘lib, unda til va madaniyat xilma‑xilligi, ona tilining roli, globalizatsiya va migratsiya sharoitida manba va maqsadli madaniyatni uyg‘unlashtirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada dunyo tillarining statistik holati, yo‘qolish xavfi ostidagi tillar foizi, internet kontentidagi til taqsimoti kabi ma’lumotlardan foydalanilgan. Shuningdek, manba va maqsadli madaniyatlarni anglashning shaxsiy va jamiyat darajasidagi ahamiyati, global madaniyatlarni hurmat qilish va moslashuvchanlik ko‘nikmalarini rivojlantirish muhimligi ta’kidlangan.