(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada terminologik leksikografiyaning mazmuni, vazifalari va lug‘at turlari yoritilgan. Terminologik lug‘atlar maxsus fan sohalarida qo‘llaniladigan terminlarni yig‘ish, izohlash, tasniflash va standartlashtirish jarayonini o‘z ichiga oladi. Maqolada terminlarning kelib chiqish manbalari hamda ularning ilmiy va amaliy ahamiyati haqida ma’lumot berilgan.