(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida zamonaviy menejerlarning yangi modeli – “3D menejer” konsepsiyasi taqdim etiladi. Model uch asosiy kompetensiyani birlashtiradi: Dynamic (dinamik), Developmental (rivojlantiruvchi) va Diverse (turli qirrali) menejerlar. Raqamli texnologiyalar va globallashuv sharoitida boshqaruvning yangi talablariga javoban ishlab chiqilgan ushbu model, rahbarlarning innovatsion, moslashuvchan va inklyuziv yondashuvlarini rivojlantirishga qaratilgan. Maqolada xalqaro amaliyotlar tahlili va O‘zbekiston sharoitiga moslashtirish muammolari ko‘rib chiqiladi, shuningdek, raqamli kompetensiyalar va chaqqon boshqaruvning ahamiyati ta’kidlanadi. “3D menejer” modeli O‘zbekiston rahbarlari uchun zamonaviy boshqaruv va raqamli transformatsiya jarayonida muhim vosita sifatida taklif etiladi.