(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga rus tili fonetikasini samarali o‘rgatish usullari yoritilgan. Fonetik bilim va ko‘nikmalarning shakllanishi to‘g‘ri talaffuz, fonematik idrok, tinglab tushunish kompetensiyasi va og‘zaki nutq faoliyatining rivojlanishi uchun muhim asos ekani ta’kidlangan. Maqolada artikulyatsion mashqlar, fonematik eshitishni rivojlantiruvchi metodlar, o‘yin texnologiyalari, vizual hamda audiovositalar orqali fonetik materialni o‘zlashtirish usullari atroflicha tahlil etilgan. Shuningdek, maqolada o‘qitish jarayonida o‘quvchi yoshiga mos yondashuvlar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.