(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada gazni qayta ishlash korxonalarida hosil bo‘ladigan chiqindi gazlar turlari, ularning atmosfera sifatiga ta’siri hamda ularni kamaytirishning zamonaviy texnologik, ekologik va tashkiliy yechimlari ko‘rib chiqiladi. Shahardagi dolzarb muammoning aniqlanishi bizni zararli moddalar va yoqimsiz hidlarning asosiy manbalarini o‘rganishga, neft va gazni qayta ishlash korxonalaridan gazsimon chiqindilarni samarali tozalashning yangi texnologiyalari va usullarini izlashga undadi. Neft va gazni qayta ishlash korxonalarining texnologik jarayonlari va chiqindilari tahlili natijasida atrof-muhitning zararli moddalar va yoqimsiz hidlar bilan ifloslanishining asosiy manbalari uglerod oksidi, metan, azot va oltingugurt oksidlari, toʻxtab qolgan qattiq moddalar ekanligi aniqlandi.