(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
"Neyromarketing va brending" mavzusi bugungi raqamli iqtisodiyotda o’ta dolzarb, chunki u neyrologiya, psixologiya va marketing kesishmasida joylashgan. Neyromarketing – bu miya faoliyatini o’rganish orqali iste’molchi xatti-harakatlarini tushunish va bashorat qilish usuli bo’lib, brendingda esa hikoya, ranglar, dizayn va shiorlar kabi elementlarni optimallashtirishga yordam beradi. 2025-yilda bu soha AI va biomexanik vositalar (EEG, fMRI, eye-tracking) bilan rivojlanib, brendlarning emotsional ta’sirini 30-50% ga oshirishi mumkin. Quyida mavzuni batafsil ko’rib chiqamiz – nazariy asoslar, amaliy misollar va O’zbekiston konteksti bilan. Bu ma’lumotlar ilmiy tadqiqotlar va real case study’larga asoslangan.