(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu loyiha kredit oluvchilarning moliyaviy xatti-harakatlarini tahlil qilib, kreditni qaytarmaslik xavfini oldindan baholashga qaratilgan. Ma’lumotlar to‘plami asosida kredit tarixining ishonchliligi, daromad, yoshi, ish staji va boshqa ko‘rsatkichlar o‘rganildi. Machine Learning modellari, jumladan Logistic Regression, Random Forest va Gradient Boosting algoritmlari qo‘llanib, mijozning kreditni qaytarmaslik ehtimoli hisoblandi. Model aniqligi, ROC-AUC va Confusion Matrix kabi metrikalar orqali baholandi. Ushbu tizim banklar va moliya tashkilotlariga qaror qabul qilish jarayonini avtomatlashtirishda hamda xavf darajasini kamaytirishda yordam beradi.