(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Marketing tahlilida Data Mining texnologiyalarining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganildi.Tadqiqotning maqsadi katta ma’lumotlardan foydalanib marketing samaradorligini oshirishdir.Tahlilda tasniflash, klasterlash va bashoratlash usullari qo‘llandi.Natijalar mijoz segmentatsiyasi va xulq-atvorini aniqlashda yuqori samaradorlikni ko‘rsatdi.Amaliy misollar Data Miningning real sektor marketingida qo‘llanishi mumkinligini tasdiqladi.O‘zbekistondagi kompaniyalarda bu texnologiyalarni joriy etish imkoniyatlari va muammolari baholandi.Xulosa sifatida Data Mining marketing qarorlarini tezkor va aniq qabul qilishga yordam berishi aniqlangan.