(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli bank xizmatlarining aholi moliyaviy xulq-atvori va kundalik moliyaviy qarorlariga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilingan. Raqamli ilovalar, mobil bank xizmatlari, onlayn to‘lov tizimlari va fintech yechimlarining kengayishi natijasida aholining moliyaviy savodxonligi, xarajatlarni boshqarish ko‘nikmalari hamda jamg‘arma qilish odatlarida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar yoritilgan. Shuningdek, raqamli bankingning qulaylik, shaffoflik, tezkorlik kabi afzalliklari hamda xavfsizlik, kiberxavf va raqamli tafovutga oid muammolar ham ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari raqamli bank xizmatlari aholining moliyaviy xulqini optimallashtirish, moliyaviy intizomni mustahkamlash hamda bank-mijoz munosabatlarini takomillashtirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.