(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy ishda eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarda daktil nutqini shakllantirish va o‘qitishning zamonaviy uslubiy yondashuvlari yoritiladi. Daktil nutqi qo‘l barmoqlari harakatlari orqali ifodalanadigan maxsus muloqot tizimi bo‘lib, u eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirishda asosiy vosita hisoblanadi. Tadqiqotda dars jarayonini interfaollashtirish, daktil belgilarni o‘rgatishda bosqichma-bosqich ko‘rgazmalilik, multisensor yondashuv, o‘yin texnologiyalari, mimika va artikulyatsion qo‘llab-quvvatlash metodlari asoslab beriladi.