(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ilk o‘rta asrlarda O‘rta Hind mintaqasi va Sharqiy Eron hududlari o‘rtasida yuzaga kelgan madaniy hamda lisoniy aloqalar Markaziy Osiyo tarixining muhim qatlamini tashkil etadi. Ushbu kontaktlar natijasida o‘rta hind-oriy tillaridagi (pāli, prakritlar, buddaviy sanskrit) ko‘plab birliklar sharqiy eroniy tillar (so‘g‘diy, baqtriy, xorazmiy, sak, toxariy) leksikasiga o‘zlashgan. Jarayonning o‘rganilishi mintaqaviy sivilizatsiyalar tarixini rekonstruksiya qilishda muhim ahamiyatga ega.