(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada bir qatlamli sun’iy neyron tarmoqlar (single‑layer neural networks) nazariy asoslari va amaliy qoʻllanilishi chuqur tahlil qilinadi. Avvalo, modelning arxitekturasi va matematik tuzilishi yoritiladi: kirish signallari vaznlar yordamida qayta ishlanadi, va aktivatsiya funksiyalari orqali chiqish qiymati hosil qilinadi. Keyin, perceptron oʻrgatish algoritmi va chiziqli ajratiluvchanlik talabi kabi muhim tushunchalar izohlanadi.Maqolada bunday tarmoqlarning afzalliklari — sodda arxitektura, tez oʻrganish jarayoni va hisoblash murakkabligining pastligi — va cheklovlari — murakkab, nolinear muammolarni yecha olmasligi — analitik tarzda muhokama qilinadi.