(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli grafikaning nazariy asoslari, uning multimedia texnologiyalari tizimidagi o‘rni, texnik va matematik tamoyillari, foydalaniladigan rang modellari, tasvir formatlari hamda raster va vektor grafikalarining ilmiy jihatlari keng yoritiladi. Raqamli tasvirlarni yaratish, qayta ishlash va optimallashtirish jarayonlari zamonaviy grafik tizimlar, kompyuter arxitekturasi va algoritmik yondashuvlar nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro ilmiy adabiyotlar, kompyuter grafikasi klassik nazariyasi (Foley, Van Dam, Feiner, Hughes), hamda amaliy grafik tizimlar (Adobe Photoshop, CorelDRAW, Blender) asosida raqamli grafika konsepsiyalari yoritilgan.