(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola bir qatlamli sun’iy neyron to‘rlarining tuzilishi, ishlash prinsiplari va ularning qo‘llanilish sohalarini ilmiy-uslubda yoritadi. Bir qatlamli neyron modellar — sun’iy intellektning eng sodda, ammo nazariy jihatdan muhim arxitekturalaridan biridir. Maqolada perseptron modeli, kirish va chiqish signallari, og‘irliklar, aktivatsiya funksiyalari hamda o‘qitish algoritmlarining mohiyati batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bir qatlamli neyron to‘rlarining afzalliklari va cheklovlari, ular qo‘llaniladigan amaliy yo‘nalishlar, xususan klassifikatsiya, signalni qayta ishlash va boshqaruv tizimlaridagi o‘rni haqida fikr yuritiladi.