(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda sun’iy neyron tarmoqlarida qo‘llaniladigan asosiy faollashtirish funksiyalari — Sigmoid, Tanh, ReLU hamda ularning turli variantlari tahlil qilinadi. Faollashtirish funksiyalarining mohiyati, ularning matematik modellari, afzallik va kamchiliklari hamda neyron tarmoqning o‘qitilish jarayoniga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy chuqur o‘rganish tizimlarida faollashtirish funksiyalarini to‘g‘ri tanlashning ahamiyati asoslab beriladi. Ushbu mavzu sun’iy intellekt modellari samaradorligini oshirishda muhim nazariy va amaliy ahamiyatga ega.