(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Multimedia ma’lumotlar bazalari turli formatdagi axborotlarni — matn, rasm, grafik obyektlar, audio, video hamda animatsiya ko‘rinishidagi ma’lumotlarni saqlash, qayta ishlash va boshqarishga mo‘ljallangan zamonaviy axborot tizimlaridir. An’anaviy ma’lumotlar bazalaridan farqli ravishda, multimedia MB katta hajmli fayllar bilan ishlashni, ularni tez indekslashni, ma’lumotlarni bir nechta media turlari orqali bog‘lashni va murakkab qidiruv amallarini bajarishni qo‘llab-quvvatlaydi. Bunday tizimlar ta’lim, tibbiyot, media industriyasi, virtual haqiqat, axborot xavfsizligi, geografik axborot tizimlari (GIS) hamda ko‘ngilochar sohalarda keng qo‘llanadi.