(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada 3D grafika va animatsiya texnologiyalarining nazariy asoslari, ularning rivojlanish tarixi, qo‘llanilish sohalari hamda zamonaviy ishlab chiqarish jarayonlaridagi o‘rni yoritilgan. 3D modellashtirish, teksturalash, yoritish, renderlash, rigging, animatsiya jarayonlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Shuningdek, 3D grafikada qo‘llaniladigan professional dasturlar, animatsiya texnologiyalarining afzalliklari va cheklovlari, real vaqt rejimidagi vizualizatsiya tamoyillari o‘rganiladi. Maqola raqamli texnologiyalar, media industriyasi va ta’lim jarayonlarida 3D animatsiyaning ahamiyatini ko‘rsatadi.