(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli rasm va videoga ishlov berish texnologiyalarining nazariy asoslari hamda amaliy qo‘llanilishi yoritiladi. Raqamli tasvirlarning tuzilishi, ularning sifat ko‘rsatkichlariga ta’sir etuvchi omillar, rang modellarining (RGB, CMYK, HSV) ishlash prinsipi va tasvirni kompressiya qilish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, videoga ishlov berish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy bosqichlar — montaj, rang korreksiyasi, effektlar qo‘llash, tovush bilan ishlash hamda formatlar orasidagi konvertatsiya sjarayonlari ko‘rib chiqiladi.