(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada gimnastikaning sog‘lomlashtirish va amaliy turlari, ularning mazmuni, vazifalari hamda inson organizmiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Sog‘lomlashtiruvchi gimnastikaning gigiyenik, ritmik, davolovchi va fitnes yo‘nalishlari; amaliy gimnastikaning umumrivojlantiruvchi, kasbiy-amaliy, harbiy-amaliy va sport-amaliy shakllari tahlil qilinadi. Maqolada ushbu mashqlar tizimining jismoniy qobiliyatlarni rivojlantirish, sog‘liqni mustahkamlash va kasbiy tayyorgarlikni oshirishdagi o‘rni asoslab beriladi.