(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola yoki ish boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ta’lim jarayonida hamkorlik strategiyasini tashkil etish muhimligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Hamkorlik strategiyasi o‘quvchilarda ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish, o‘zaro yordam va muloqotga asoslangan ta’lim muhitini yaratish imkonini beradi. Mazkur yondashuv ta’lim sifatini oshirish, mavzuni tezroq va samaraliroq o‘zlashtirishga yordam beradi. Ishda hamkorlik strategiyasining pedagogik mohiyati, uning asosiy tamoyillari va boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida qo‘llash usullari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, samarali hamkorlikni shakllantirishda o‘qituvchining roli, faol o‘quv mashg‘ulotlarini tashkil etish va baholash mezonlari ham ko‘rib chiqiladi.