(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Valyuta kursining iqtisodiy o‘zgarishlari har bir davlatning iqtisodiy hayotida muhim ahamiyat kasb etadi. Ichki bozor taraqqiyoti va barqarorligida valyuta kursining o‘zgarishi iqtisodiyotning turli segmentlariga bevosita va bilvosita ta’sir ko‘rsatadi. Valyuta kursi – mamlakat ichida va tashqarisida iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda, xalqaro savdo va investitsiya jarayonlarida, shuningdek, to‘lov balansi va inflyatsiya darajasini aniqlashda asosiy ko‘rsatkichlardan biri sifatida qaraladi. Mamlakat ichkarisida narx-navo barqarorligiga, mahsulotlar tannarxining shakllanishiga, ishlab chiqaruvchi va eksportyorlar faoliyatiga ham kuchli ta’sir o‘tkazadi.