(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Jamiyat taraqqiyoti va iqtisodiy barqarorlikda bandlik darajasi muhim o‘rin tutadi. Iqtisodiyotning samarali rivojlanishida, mehnat bozorida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar, aholi bandligining turli sohalardagi ulushi va ishsizlik turlarining dinamikasi ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikka bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Aholi bandligining o‘sishi iqtisodiy o‘sish va aholi farovonligining asosiy omillaridan biri sanaladi. Bunda, ayniqsa, mehnat resurslarining sifatli taqsimlanishi, ish o‘rinlarining ko‘payishi va xalqning real daromadlari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik muhim ahamiyat kasb etadi.