(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Jizzax viloyati Oʻzbekistonning qishloq xoʻjaligiga ixtisoslashgan, bunyodkor mehnat bilan ajralib turadigan hududlaridan biri hisoblanadi. Hudud iqlimi qurgʻoqchil va yarim qurgʻoqchil boʻlib, oʻrtacha yillik yogʻin miqdori suv taʼminotiga ta’sir qiladi. Shu bois, yerlarning bir qismi sho‘rlanganligi holati mavjud boʻlib, bunday yerlarda yuqori natijalarga erishish uchun maxsus ishlov va ilmiy yondashuv talab etiladi. Aynan shunday sharoitlarda qishloq xo‘jaligi mahsulotlari yetishtirish, ayniqsa, kungaboqar kabi samarador va iqtisodiy foydali ekinlarni ekish muhim ahamiyat kasb etadi.