(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Til va dialekt munosabati har bir jamiyatning tilshunoslik tizimida muhim o‘rin tutadi. Har bir millat o‘z tili orqali milliy o‘zligini namoyon qilsa, dialektlar o‘sha tilning turli hududlarda taraqqiy etishi, ayrim o‘ziga xosliklar kasb etishi natijasida yuzaga keladi. Til va dialekt o‘rtasidagi mazkur bog‘liqlik ijtimoiy, madaniy, tarixiy va lingvistik omillar asosida yuzaga kelishi sir emas. Qaysi bir jamiyatda tilning qanday orttirilgani, rivojlanishi va paydo bo‘lishida dialektlar muhim ahamiyatga ega bo‘ladi.