(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Til har bir inson hayotining ajralmas qismi, jamiyatning asosi, xalqning asrlar davomida to‘plagan boyligi, dunyoqarashining, mentalitetining, o‘tmishi va kelajagining ramzidir. Shu sababli, til va shaxs masalasi bunday umumiy va muhim ijtimoiy hodisalardan biri sifatida ham har doim dolzarb bo‘lib kelgan va o‘zining rang-barang yangilanish hamda tahlillarga boy namoyon bo‘lgan. Til va shaxs munosabati haqida so‘z yuritganda, bosh omillardan biri sifatida tilning har bir insonga, uning fikrlash jarayoni, idroki, ruhiy dunyosi, xarakteri, madaniyati, ijtimoiy mavqei kabi insoniyatga xos bo‘lgan xususiyatlarni shakllantirib, boyitib borishini ko‘ramiz.