(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada TIMSS yani Trends in International Mathematics and Science Study xalqaro baholash dasturining shakllanish jarayoni asosiy tamoyillari, baholash mezonlari,rivojlanish bosqichlari,o’quvchilar bilim darajasini aniqlashdagi o’rni va ta’siri tahlil qilinadi.Talim sifatini baholashdagi o’rni, uning xalqaro ilmiy ahamiyati, o’quv dasturlarini modernatsiya qilish jarayonidagi roli va davlat ta’lim sifatini baholashdagi o’rni va xalqaro ilmiy ahamiyati ham tahlil qilinadi.Bundan tashqari,O’zbekistonning ushbu baholashdagi ishtiroki , olingan natijalar, muammolar,imkoniyatlar va istiqboladagi yo’nalishlar yoritiladi.TIMSS ning ta’lim jarayonidagi ko’rsatadigan ta’sirlari,mantiqiy va matematik va ilmiy tafakkurini shakllantirishda amaliy va nazariy jihatdan ko’rib chiqadi.