(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada PIRLS xalqaro baholash tizimining yaratilish sabablari,rivojlanish bosqichlari va ilmiy asoslari va metodik yondashuvlar shuningdek o’qish savodxonligi tushunchasining mazmuni va mohiyati shuningdek ushbu xalqaro baxolash tiziming bugungi kunda ta’lim tizimiga ta’siri, turli davlatlar o’rtasida taqqoslash natijasida ta’lim sohasiga qo’shayotgan hissasi va o’quvchilarda shakllanadigan va bajolaydigan kompentatsiyalarning shakllantirishdagi ahamiyat ham tahlil qilinadi.PIRLS ning fanlararo bog’liqlikdagi ta’siri,ta’lim jarayonidagi ahamiyati va ta’lim sifatini oshirishdagi roli haqida, o’qituvchilarda malakani shakllantirishdagi ahamiyatlarini va ularning ta’sirini yoritadi.