(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ornitonimlarning (qush nomlarining) milliy-madaniy konnotatsiyalari, ularning xalq dunyoqarashi, qadriyatlari, folklordagi ramziy ma’nolari va badiiy nutqdagi o‘rni lingvokulturologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi ornitonimlar misolida ramziy ma’nolarning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar qiyosiy tahlil qilinadi.