(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada raqamli platformalar sharoitida biznes-jarayonlarni boshqarishning yangi modellari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiyotda raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi an’anaviy menejment yondashuvlarini qayta ko‘rib chiqishni taqozo etmoqda. Ayniqsa, raqamli platformalar asosida faoliyat yurituvchi tashkilotlarda biznes-jarayonlarni rejalashtirish, tashkil etish, muvofiqlashtirish va nazorat qilish mexanizmlari tubdan o‘zgarib bormoqda. Maqolada raqamli platformalarning iqtisodiy mohiyati, ularning boshqaruv tizimiga ta’siri, biznes-jarayonlarni raqamlashtirishning institutsional asoslari hamda yangi boshqaruv modellarining afzallik va cheklovlari chuqur tahlil etilgan. Tadqiqot davomida tizimli, qiyosiy va funksional yondashuvlardan foydalanilib, raqamli platformalar sharoitida biznes-jarayonlarni boshqarish samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar ishlab chiqilgan. Maqola natijalari menejment, informatika va raqamli iqtisodiyot sohalarida ilmiy tadqiqotlar olib borayotgan tadqiqotchilar hamda amaliyotchi mutaxassislar uchun muhim ahamiyat kasb etadi.