(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur tezis mas’uliyati cheklangan jamiyatlar (MChJlar) tomonidan moliyaviy resurslarni jalb etish amaliyotida bank kreditlarining ustunligi va ushbu modelning cheklangan imkoniyatlarini huquqiy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Xususan, biznes-angellar (business angels) instituti MChJlar uchun muqobil moliyalashtirish manbai sifatida ko‘rib chiqiladi hamda uning huquqiy tabiati, afzalliklari va tartibga solish bilan bog‘liq muammolari ochib beriladi. Tezisda bank kreditlariga yuqori darajada tayanish iqtisodiy xavflarni kuchaytirishi, kichik va o‘rta biznes subyektlarining rivojlanishiga to‘sqinlik qilishi asoslanadi. Qiyosiy-huquqiy yondashuv asosida Yevropa Ittifoqi tajribasi, xususan, biznes-angellar instituti rivojlangan yurisdiktsiyalardagi normativ yondashuvlar tahlil qilinadi hamda O‘zbekiston qonunchiligini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-huquqiy takliflar ilgari suriladi.