(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada til va nutq tushunchalari keng yoritilgan. Maqolada tilning ijtimoiy tizim sifatida xususiyatlari, uning belgilar va qoidalar orqali tashkil topishi tushuntiriladi. Nutq esa tilning shaxsiy, amaliy va real hayotdagi amalga oshishi sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada til va nutqning asosiy birliklari — tovushlar, morfemalar, so‘zlar, iboralar, gap va diskurs — tushuntiriladi. Maqola davomida mashhur olimlarning til va nutq haqidagi fikrlari keltiriladi.